Sitt

Dino har lärt sig sitt!! Han är så otroligt duktig, och har lärt sig jätte fort :)  När jag säger sitt när han är uppspelt är han så söt för han liksom studsar till med frambenen efter att han satt sig precis som om han skulle vara baktung..*skratt* Snart blir det dags för nästa steg, ligg.

Igår tog jag fram klotången igen. Sist gick det bra att klippa så länge jag inte höll fast tassarna. Men vissa gånger måste man ju det för att komma åt. Denna gången tyckte han inte om det. Han börjar bli rädd trots att jag inte klippt i pulpan nån gång, så vi får se om vi kan arbeta bort rädslan eller om det kommer att bli klippning hos hundfrisören i fortsättningen så som vi fick göra med vår förra hund.


Dino har fått nys på godiset inför sitt träningen...

Veterinären

Igår var vi hos veterinären. Dino fick sin 12 veckors spruta och han var lugnare än när vi tog antibiotika sprutan. Vi lämnade ett nytt urinprov och kristallerna hade blivit betydligt färre, så nu ska vi avvakta på lab. resultatet och se om det är några bakterier. Veterinären trodde att det rörde sig om en bakterieinfektion som inte ville ge med sig, även om förra provet visade negativt på bakterietillväxt. I såfall blir det en ny antibiotikakur med starkare tabletter. Svaren kommer om ca en vecka.

Idag har jag och min mamma varit på en lite längre promenad än vi brukar gå. Grannhunden Kiara var med och Dino har nog aldrig traskat på så bra förut..*ler* När vi kom hem var han helt färdig och sov en bra stund. Han har blivit vågligare och drar gärna iväg på äventyr utanför tomten nu...eftersom jag vill att han ska kunna vara lös utan att gå utanför tomten så sa jag Nejj högt flera gånger när han smet iväg. Han lyssnade inte utan sprang runt som en liten kanonkula på grannens tomt. Jag jagade ikapp honom och gav honom ett litet tjuvnyp i nacken. Dino fällde bak öronen direkt och slickade mig i mungipan. Vi får se om han lyssnar bättre nästa gång, men det verkar som om han börjar testa gränserna lite nu...


Dino på äventyr..

Läsare..

På min statistik kan jag se att det faktiskt är en hel del som är inne på min blogg, skulle vara kul att veta vilka som följer den! Om ni vill kan ni väl göra ett inlägg :) Tala gärna om vad Du tycker om bloggen, vad som är bra/dåligt, all kritik är bra :)


Vakthund..

Varje morgon om vädret är bra brukar jag öppna ytterdörren på vid gavel och låta Dino ligga på trappan. Ibland går han ner och spatserar runt en stund på gräset men han brukar hålla sig i närheten. Dom senaste dagarna har han blivit lite vågligare och har smitit in på grannens tomt några gånger, men han kommer alltid när jag ropar, så jag tycker att han är jätte duktig och lyssnar bra.

När han ligger på trappan har han fullständig koll och talar om när det går förbi någon på vägen. Dino skäller några gånger, extra mycket om en hund är med, men går inte från trappan. Vi får väl se hur detta utvecklas, målet är att han ska kunna vara lös utan att lämna tomten när någon går förbi.

I morgon skall vi till veterinären och ta 12 veckors sprutan och även lämna ett nytt urinprov. Jag hoppas att kristallerna är borta denna gången :S


Dino har koll på ägorna..


Regn, regn & äntligen lite sol....

Igår regnade det hela dagen. Dino är trots sitt nyinköpta regntäcke inte alls speciellt sugen på att vistas ute i regnet. Han verkar tycka att täcket känns konstigt och rör sig stelt framåt när han går. Han stannar upp då och då och gnyr och tittar på mig med frågande ögon, kissa och bajsa vill han heller inte göra. Är svårt detta med regnet :(...hoppas att vädret blir bättre snart.

Idag har det varit bättre väder och vi har varit ute nästan hela dagen. Vi har varit vid stranden och fikat och fiskat krabbor. Dino tyckte bryggan var lite otäck att gå ut på och skakade och gnällde mest. Vattnet tyckte han inte var så värst trevligt heller, när han var i vattenbrynet och blev våt om tassarna sparkade han med benen och skyndade sig upp *skratt*

Veterinären ringde idag. Hon sa att lab provet inte visade några bakterier men att han hade väldigt mycket kristaller i urinen vilket innebär att vi måste lämna ett nytt urinprov vid vacc. besöket nästa vecka. Om det visar samma då måste vi lägga om hans kost och sedan lämna fler urinprov för är det mycket kristaller i urinen kan det bildas njurstenar. Hoppas att kristallerna försvunnit tills nästa besök :(


Dino gottar sig i solljuset...

Charmtroll

Idag är Dino 11 veckor!  Nu har hans ena öra börjat resa sig, så nu har han ett ner och ett upp *ler* han är ett litet charmtroll..


Här ser man hur stor han blivit lillprinsen..

Träning

Vi har redan börjat med sitt träning och den funkar jätte bra. Vi brukar träna ca 10 min varje dag, och med takt att han växer och kan koncentrera sig längre stunder kommer vi att öka på tiden. Han är väldigt framåt och tycker att det är jätte roligt...det förstås för att det är godis med i bilden *skratt*

Vi har även börjat träna honom att vara ensam. Idag var han ensam i 10 min och det kommer stegvis att läggas på 5 min varje gång. Han gnyr en stund är sedan tyst och gnyr en stund igen, men i det stora hela tycker jag att det går bra, han har inte blivit hysterisk och försökt krafsa sig igenom dörren i vart fall :) Det viktigaste är nog också att man inte går ut till honom förren han är tyst.

Dino växer så fort så man inte hinner med, benen har blivit väldigt långa och han har definitivt bättre koll på ben och kropp när han springer i full fart nu. Men han gör fortf. en rova då och då *Skratt*




Stranden

I fredags var vi i Fiskebäckskil. Dino var med och stroppade stolt runt på stranden. Vi hade med hans lilla resebur och ett paraply, så när han var trött sussade han gott i den med paraplyt uppfällt över buren. Tror Dino tyckte att torkad tång var trevligast på strandbesöket, och försökte tugga i sig de han kom åt, och han rullade sig även i det så han måste tyckt att det luktade gott *skratt*

Han är så duktig våran lille prins, buren i bagagen är inga som helst problem, tvärtom så verkar han tycka om den, och sträcker ut sig och myser innan han somnar. Han är en underbar hund och jag är så glad att just han kom till oss. På kvällen när det är dax att sova och jag står i badrummet kommer han gärna och gnyr och talar om att jag ska flytta hans säng och ställa den nedanför soffan som jag gjort varje kväll sedan han kom.(sover på soffan för att inte väcka dom andra om det blir ut för att kissa Dino på natten) Och han ger sig inte med gnällandet förren sängen är flyttad. Han är för härlig!!


Dino med tungan rätt i mun..


Tim och Dino kollar så att krabbspöt funkar..

18 juli

Har tyvärr inte haft tid att uppdatera bloggen på 2 dgr . Igår var vi på kusten och idag har det varit full rulle med dop då vi var gudföräldrar och så har min mor anlänt för att spendera 2 veckor här hos oss.

Igår hade veterinären pratat in på vår svarare. Provresultaten hade kommit och hon ville att vi skulle höra av oss på måndag. Hon sa att om det var några problem skulle vi ringa jouren. Antar att  det var en annan bakterie än dom trodde så att han behöver en annan antibiotika. Men vi får se på måndag som sagt.

Har inte hunnit ladda upp de nya bilderna från kameran men lägger ut några från när han var mindre :)
Återkommer med mer bilder och info i morgon, sov gott!!


Dino 8 v Foto: Ronelkas kennel


Dino med syskon Foto: Ronelkas kennel


Hungriga små Foto: Ronelkas kennel

15 juli

Idag har vi varit i Lysekil. På vägen ut skulle vi prova om Dino kunde ligga i buren i bagagen utan att protestera för mycket. Vi hade med oss den lilla buren i fall att, men han var jätte duktig. Han gnydde en liten stund sen somnade han och sov hela vägen ut. Vi åkte till havets hus, och gissa om jag blev förvånad när Dino fick följa med in där!? Jag hade planerat att ta en promenad med honom utanför medan Stefan och barnen var inne och tittade, men det löste sig ju jätte bra. Han fick följa med in så länge vi inte gick in i restaurangen.

Efter havets hus gick vi och åt på en uteservering, tror Dino var lite sömnig efter att ha tittat på fiskar och krabbor ;) så han somnade gott i mitt knä medan vi åt. Vi mötte upp några vänner och efter maten gick vi lite på stan och kollade lite affärer. Dino satt på min arm eller så satt han i tygväskan vi hade med oss och kikade upp med huvudet, han verkade väldigt nöjd :)
Kl 17 var det meningen att vi skulle kollat på riddarspel, men tunga skyar med regn blåste in och det dröjde inte länge förren det öste ner. Vi åkte hem i stället, och när jag stoppade in Dino i buren gnydde han inte alls utan kröp ihop och sov hela vägen hem. Han är så duktig vår lille prins!


14 juli

Idag fyller min man Stefan år, så vi har haft kalas. Eftersom det har varit fint väder satt vi ute på terassen och Dino älskar att vara där. Speciellt när solen skiner för han gillar att ligga och gotta sig på den varma trallen. Medicineringen går jättebra, eftersom han tuggar på det mesta så brydde han sig inte om den dåliga smaken på medicinen heller. Utan tuggade glatt i sig tabletten, och matte kunde inte vara nöjdare *ler*

Jag har inte märkt av att han blivit hängig eller så utan det är full fart som vanligt! Idag hade han så bråttom och sån full fart så han kanade omkull och gjorde en frivolt på gräset, man får sig många goa skratt åt den lille busen. Igår kväll kom han med ett mushuvud i munnen...*urk* men det fick jag snabbt lirkat loss och slängt i soptunnan. Han har en väldig förkärlek för att jaga humlor...trodde att han lärde sig en läxa när han brände sig i munnen, men icke!! Enveten liten krake är han...så humel jakterna fortsätter till mattes stora förtret...och han är snabb den lille rackarn :)

Idag har han inte bajsat inne en enda gång, och bara kissat inne 2 ggr. Känns som om rumsrenheten börjar komma närmare :)



Dino jagar petflaska i köket

13 juli

Precis hemkomna från veterinären, måste säga att dom har verkligen vett på att ta betalt! Vi kom ut 1900 kr fattigare och med ett recept på antibiotika i näven eftersom han har fått urinvägsinfektion.  Han fick en antibiotikaspruta i nacken och tyckte nog att det var den hemskaste upplevelsen någonsin. Inte så mycket för sticket, tror han tyckte det var värst att bli fasthållen. Veterinären skickade även iväg en odling för att få svar på vilken bakterie det är ifall det skulle bli nödvändigt med en annan medicin.

Tidigare idag har vi varit i Zoo-affären och handlat lite hundgodis och ett regntäcke. Hoppas att Dino kommer att tycka det är trevligare med promenader i regnet nu, han har varit väldigt avig och bara velat bli upplockad när regnet öst ner. Täcket är lite stort och hänger ner lite över baken, men då har han lite att växa i.  I Zoo-affären var Dino en höjdpunkt för dom flesta besökare, det var till och med folk som gick förbi utanför som gick in extra i affären bara för att få se denne lille sötisen, en valp är ju något speciellt och kanske lite extra speciellt när de är av en dvärgras. Det där med "hundtricket" kommer nog alltid att fungera *skratt*
 
Vi passade på att gravera in Dino och mitt mobilnummer på ett litet rött hundben i metall som vi nu har satt på hans halsband, och medan väntade på att gravyren skulle bli klar fick Dino hundgodis av kassörskan och han såg väldigt nöjd ut. Nu sussar han gott i sin säng..



Urinvägsinfektion..???

Har fått tid hos veterinären kl 19 ikväll för kontroll för misstänkt urinvägsinfektion. Dino kissar lite och oftare än vanligt och det kommer lite blod i kisset. Hoppas verkligen att det inte är något allvarligt, stackaren! Jag återkommer med berättelse ikväll!

Lillprinsen i trädgården

Tigern är en favvo-leksak..


...& är nästan större än han själv...

11 Juli

Natten har gått bra! Vi har tagit en övningspromenad i koppel och Dino var jätte duktig. När han går lös har han även tuffat till sig lite och vågar gå längre ifrån mig, då brukar jag smyga undan lite och gömma mig, och då blir han snabb på att ta reda på var jag är. När han hittar mig berömmer jag honom ordentligt.


Det märks att han börjar känna sig trygg nu för han släpper loss riktigt och personligheten börjar komma fram. Det är ett riktigt litet busigt yrväder som älskar att ligga i knät och att kela. Han har även fått dille på att sno skor, tofflor och sandaler. Idag hade vi besök och naturligtvis kunde en av gästerna finna sin sko nedbäddad i Dinos säng *skratt*.
Det märks att när han tar saker som han inte får ha, så är han fullkomligt medveten om detta *ler* och han gör allt för att komma undan och försöker bli omöjlig att fånga in!


Lillprinsen kommer gärna och talar om om han vill ligga i knät, vilket är varje gång han vill sova. Men jag tycker att det är viktigt att han lär sig att han inte alltid blir upplockad så fort han gnäller och då piper han en stund men lägger sig sedan i sin säng och sover.

Så här liten är jag...




10 Juli

Natten har gått jättebra! En liten olycka på golvet och Dino gnydde en gång men somnade så fort jag stoppade ner handen i hans säng så han kunde kura ihop sig på den och somna. Rastningarna i trädgården har inte varit speciellt populära idag för varken mig eller Dino eftersom regnet har öst ner hela dagen och gör fortfarande så. När vi varit ute har han darrat som ett asplöv och tittat upp bedjande på mig i omgångar, men han har varit jätte duktig och gjort det mesta ute idag med!

Dino har fått syn på en av katterna

Nu på kvällen har vi haft besök av grannen och deras hund Kiara. Dino var på lekhumör men jag tror att Kiara mest tyckte att han var liten och "jobbig", då hon mestadels ignorerade honom. Kanske blir mer lek nästa gång de får träffas :)


Full fart


Barnen och Dino


Tim ute i pyjamas, ville ju inte missa morgon strapatsen..:)


Busar med lillhusse Isac..


Sovmys..

Första natten, första dagen.

Natten har gått otroligt bra! Dino sov från 23 till 05:45 och gnydde inte en enda gång. För säkerhets skull hade jag bäddat till mig i soffan i vardagsrummet, och Dino låg i sin säng nedanför soffan. Någongång på natten tittade jag ner och två små pliriga ögon såg på mig, då stoppade jag ner handen i hans säng och han kurade ihop sig ovanpå den och somnade med en suck.

Under dagen har han varit jätteduktig, det har väl hänt ett par olyckor på golvet. Men inte alls så många som jag trodde det skulle vara, utan han har gjort det mesta ute. Barnen är överlyckliga och busar när de kan, men lyssnar även på banningar och låter honom vara när han sover. Min man har även han fallit som en fura för lillprinsen.

Katterna håller sig undan, men Dino har i alla fall hälsat på Elsa och det gick bra. Esther är inte lika nöjd och satt och tittade surt på den nye familjemedlemmen bakom staketet i trappan.
Esther undrar vem som tar plats i huset...


Hos husse


Äta måste man..


Är jag inte bedårande söt??

Resan

Den stora dagen var här som vi så länge hade väntat på! Kl 09:15 hämtade jag en av mina bästa vänner Emma som skulle följa med mig ner till Jönköping. Vi skulle vara framme runt 12.30 tiden så vi hade gott om tid på oss. Vi hann till och med stanna på Djurmagasinet i Falköping och handla lite mer grejer till Dino, bla. en bur till bilen.

När vi kom fram till Gunnel och Rolf gick vi först ut och tittade på Dino som glatt sprang omkring i trädgården och lekte med dom stora hundarna. Han hade växt en hel del sedan vi var och hälsade på, men var fortf. väldigt liten. Så otroligt söt och aldeles underbar!  Sedan blev vi bjudna på kaffe, och vi pratade och gick igenom papprena. För er som är intresserade av en Dvärgpinscher kan jag varmt rekommendera Gunnel och Rolf på Ronelkas kennel. Väldigt trevliga och seriösa männskor, det kändes väldigt bra att köpa en valp från dom! Ser verkligen fram emot valpkursen som ska vara i Jönköping, då alla valparna ska vara med. Ska bli jätte kul att få träffa alla syskonen till Dino, och få se de olika personligheterna.

Resan hem gick jättebra. Dino blev lite orolig mot slutet och ville klättra runt i bilen, men då stoppade vi in  honom i reseburen som vi hade med oss och han somnade direkt!
Lillprinsen sitter hos Emma på väg till sitt nya hem.


Hemkommen

Dino har precis kommit hem, resan gick superbra!  Återkommer med närmare berättelse i  morgon! *Myser*

Den stora dagen..

Snart ska jag sätta mig i bilen och åka till Jönköping. Ska bli så himla kul! Återkommer med berättelse och bilder när vi kommit hem ikväll!

4 veckor

Här är Dino 4 veckor. Tänk att han kommer att vara nästan dubbelt så stor i morgon när jag får se honom igen! Det ska bli sååå otroligt kul att få hem honom..

Det närmar sig..

Inte många dagar kvar nu! På Onsdag ska vi hämta lillprinsen. Återkommer med berättelse när vi hämtat honom!


Mer besökare till din blogg..?? Klicka på denna länk!

www.viraltrafik.se/?jenher

Lekstund..


Foto: Ronelkas kennel

Tror det är lillprinsen som sitter i mitten, tycker mig se den lilla vita fläcken där på bröstet...

Lek & bus


Foto: Ronelkas kennel

Full fart på valparna som busar med Immo. Dino har vält på sidan...

RSS 2.0