16 veckor idag

Han har blvit såå fin vår lille prins. Nu står bägge öronen rakt upp och han har blivit riktigt lång och ståtlig i kroppen. Jag hoppas att den lilla vita fläcken på bröstet inte spelar så stor roll på utställning, vet ju inte om han kan bli diskvalifiserad för den. Men jag har tänkt ställa ut honom så får vi se :)




Kan detta vara utställningmaterial tro?? :)

Råttor

Vi har 3 katter och någon utav dom gillar inte att äta upp sina byten, utan lägger dom på hög under buskarna på framsidan. Gissa vem som mer än gärna norpar åt sig dom...jo, Dino. Igår kom han stolt inspringades med en halvt  torkad och sönderfallen mus...det låg bitar av musen i halva vardagsrummet...*usch* men kan inte låta bli att skratta lite så här i efterhand..*ler*

Blir nog till att göra en rensning i buskarna IGEN....sist skrapade vi fram 5 småfåglar och 2 möss...NÅN av katterna är en riktig mördarmaskin trots att jag satt bjällror på halsbanden!

Charmis

Han är så otroligt charmig vår lille prins. Ena örat står rätt upp och det andra hänger. Vi får se när det reser sig så att båda öronen blir uprättstående.




Jag äälskar skor..

När Dino har tagit något som han inte får, är han mycket medveten om att jag kommer att ta det ifrån honom, så nu släpper han saken på golvet när jag närmar mig honom...lika bra att ge upp liksom..*s* Han är för härlig. Skofetischist är han som jag antar att de flesta valpar är.. så nu får skorna stå ovanpå hallmöbeln..han börjar nämligen bli dyr i drift, har fått 2 par skor söndertuggade..*suck* fast å andra sidan får jag ju köpa nya till nästa sommar...*ler*


Valpkursen

I lördgas var vi i Jönköping på valpkurs. Några av dom andra valparna från kullen var där med sina hussar och mattar. Dino lekte väldigt bra med sin syster Jazza och Selma en liten bostonterrier som är ny hemma hos Gunnel och Rolf (Dinos uppfödare) som för övrigt anordnade denna valpkurs. Jason som är en den lite större brodern till Dino ville väldigt gärna busa men Dino blev rädd och visade tänderna och morrade. Vi får se hur de kommer överrens på söndag när vi ska dit igen.

Jag tyckte att kursledaren och kursinnehållet var jätte bra. Vi fick göra lite övningar som vi skall träna på tills nästa gång och vi ska även då gå igenom lite andra saker. Ser verkligen fram emot söndag.


Dino busar med Jazza och Selma


Finns det något gott i mattes väska tro..??

Trött

Tänkte göra ett inlägg om valpkursen som vi var på igår, men jag är sååå otroligt trött så jag återkommer i morgon med info och lite bilder. Sov gott!!


Sture & Dino


Dino har all energi i världen..


Sture visar kalla handen & ignorerar för att dämpa Dino


Men det funkar sådär...tror Sture tyckte det var skönt att åka hem..*s*

Tax besök..

I helgen har vi passat taxen Sture. Dino tyckte det var toppen och var som ett plåster på honom hela tiden och Sture var sååå otroligt tålmodig. Men när det blev alldeles för mycket bet han ifrån och Dino lade öronen bakåt , slickade Sture i mungipan och lade sig på rygg för att visa sin undergivelse.

Nu har Dino börjat lyfta på benet när han kissar och har även blivit bättre med att kissa och bajsa ute. Idag har det inte hänt en enda olycka inne :) Till helgen blir det valpträff och valpkurs i Jönköping. Ska bli kul att träffa alla.

Skriver mer i morgon och lägger även in lite bilder då! Sov gott!!

Fullt upp..

Vet att det varit lite dåligt med inlägg på senaste tiden, men vi har haft fullt upp. Uppdatering kommer i kväll :)


Stranden

Idag har vi varit på stranden. Dino tog ett bad och simmade, men var väldigt snabb med att ta sig in till land. Tror inte att salta bad blir någon storfavorit för honom *asg* han tyckte nog mest om att ligga i den goa handduken efter badet :)


Dino myser på stranden

När vi kom hem var Dino jätte trött. Han planade ut på vardagsrumsmattan och stensomnade...


Hur söt kan man bli..?!

Telefonsamtal

Veterinären ringde idag och meddelade att urinprovet visade negativt på bakterietillväxt. Så infektionen är borta, och han är fortf. väldigt pigg och glad så det känns bra.

Idag har vi börjat att öva inkallning. Så fort han sprungit mot mig i trädgården har jag ropat "hit" och så har han fått en godis när han kommit fram. Nu ska vi fortsätta detta varje dag när han är lös så får vi se hur det går.

Skriver mer i morgon! Nu ska vi på promenad :)

Sture på besök

Idag fick Dino träffa taxen Sture. Det gick jätte bra, Dino var alldeles till sig och slickade honom i mungipan hela tiden. Tror Sture tyckte det var jobbigt att bli "pussad". Annars fungerade det jättebra.

Idag och igår har Dino varit ensam 1 timme åt gången. Han har fått vara i transportburen, och har skött sig exemplariskt :) Bara lite gnäll när jag gick, annars har han varit tyst och har sovit när jag kommit för att ta ut honom. Han är så duktig!

Nu är det även dax att börja träna inkallning ordentligt eftersom han sticker längre och längre från mig på våra "lösa" promenader. Han är framåt och tuff och inte rädd för någon utan vill gärna fram och hälsa på förbipasserande. Mitt mål är att han ska kunna gå lös UTAN att gå fram till andra hundar eller människor... *prestationsångest* men vi får se hur det går...*gulp*

Mattes prins





Lillprinsen solar...

RSS 2.0